Torto pagrindui ir šonams:
Sūrio masei:
- 500 g maskarponės sūrio
- 1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno;
- 250 ml plakamosios, 32-36% riebumo grietinėlės;
- 3 v. š. želatinos (100-150 ml vandens išbrinkinimui);
- cinamono (torto viršui užbarstyti).
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti. Riešutus pakepinti ir peiliu pasmulkinti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais. Tortinę 24 cm, nuimamais kraštais iškloti folija. Berti sausainių, riešutų ir sviesto biraliukus ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą ir šonus. Pastatyti į šaldytuvą.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti.
Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti.Išplakti grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską iki vientisumo išmaišyti. Supilti ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir statyti į šaldytuvą sustingimui (bent 3 val.). Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą