2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba



Reikės:
  • 120 g perlinių kruopų;
  • 120g skaldytų žirnių;
  • 1 didelės bulvės;
  • 1 morkos;
  • gabalėlio sviesto kepimui;
  • prieskonių (druska, persiladas,sriubų prieskoniai ir t.t.).
Eiga:

Į dubenį suberiame  žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandenu ir paliekame kelioms valandoms. Išbrinkus kruopoms dedame puodą ant ugnies su vandeniu (naudojau 2 litrus), suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės. Virimo eigoje sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius. Burokine tarka sutarkuojame morkas. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviestą ir daržoves. Kepame kol šios suminktės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą