2016 m. birželio 22 d., trečiadienis

Trupininis varškės ir aviečių pyragas



























23 cm skersmens tortinei

Tešlai reikės:


  • 500g miltų;
  • 200g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1a. š. kepimo milteliu;


Varškės sluoksniui:


  • 1kg su aguonomis,saldintos varškės;
  • 2 kiaušinio trynių;
  • 40g krakmolo;
  • 2a. š. vanilinio cukraus;


Eiga:

Tešla: Kiaušinius suplakame su druska, miltus persijojame, supilame kiaušinio plakinį, bei dedame supjaustytą sviestą. Užminkome tešlą ir suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
Varškės sluoksnis: Kiaušinio trynius išplakame su vaniliniu cukrumi ir krakmolu, įmaišome į varškę.
Didesnę dalį tešlos įtarkuojame į kepimo formą. Dedame varškės sluoksnį, avietes, ir vėl kartojame. 
Ant viršaus užtrupiname likusią tešlą. Kepame 175 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą