23 cm skersmens tortinei
Tešlai reikės:
- 500g miltų;
- 200g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- Žiupsnelio druskos;
- 1a. š. kepimo milteliu;
Varškės sluoksniui:
- 1kg su aguonomis,saldintos varškės;
- 2 kiaušinio trynių;
- 40g krakmolo;
- 2a. š. vanilinio cukraus;
Eiga:
Tešla: Kiaušinius suplakame su druska, miltus persijojame, supilame kiaušinio plakinį, bei dedame supjaustytą sviestą. Užminkome tešlą ir suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
Varškės sluoksnis: Kiaušinio trynius išplakame su vaniliniu cukrumi ir krakmolu, įmaišome į varškę.
Didesnę dalį tešlos įtarkuojame į kepimo formą. Dedame varškės sluoksnį, avietes, ir vėl kartojame.
Ant viršaus užtrupiname likusią tešlą. Kepame 175 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą